Променете хола с едно движение

Споделете тази публикация на:

Mодерни и вечни цветове за боядисване

Изборът на най-подходящи цветове за хола може да бъде предизвикателство за повечето хора. Особено ако това е единствената стая във вашия дом, която се превръща в място за социални контакти, където общувате с любимите си хора и забавлявате гостите.

Когато става въпрос за идеи за цвят на всекидневната, изберете нюанс, който ще впечатлява всеки път, когато влезете в стаята както вас, така и вашите гости. Изберете цветове, които могат да ви помогнат да увеличите  оптически размера на пространството, като същевременно го направите по-удобно и привлекателно.

За да ви дадем вдъхновяващи идеи, ние се обърнахме към няколко декоратори, които хвърлиха малко светлина върху техните любими нюанси и детайли. С помощта на техните съвети ще можете да се възползвате максимално от вашето пространство  и да най-подходящите цветове, които да са в крак с модата за дълго време.

ЧЕРНО, БЯЛО И СИНЯ ПУДРА

Разбира се, класическата комбинация от черно и бяло е една от най-трайните цветови схеми за всекидневна през вековете. Но бихте могли да придадете и освежаващ привкус, като добавите наситен нюанс с цвят на син прах. Боядисайте стените в ярка синя пудра, за да се съчетаят с черно-белите мебели във вашата всекидневна. Можете също така да включите различни нюанси на синьото чрез аксесоари за хола като декоративни възглавници, килими и други дребни предмети предмети.

РУЖ И КРЕМ

Що се отнася до по-светлите нюанси на бяло, бежово и кремаво, те винаги са били популярни. Има добра причина за това. Тези цветове, особено в съчетание заедно помагат всяко пространство да изглежда по-голямо и по-светло. Ако търсите кремав интериор, направете хола си така, че да се откроява, като добавите червени детайли и акценти в пространството. Можете да добавите пурпурни акценти като възглавници, странични столове, текстил. Завършете с топли златни детайли и цветовата схема на хола ви ще изглежда смела, луксозна и елегантна.

БЛЕДО РОЗОВО

Независимо дали ви харесва или не, розовото създава интересни идеи за цвят на хола напоследък. Бледото, приглушено розово е чудесен начин да добавите леко женствен нюанс към пространството на всекидневната, към който можете да добавите шарени столове, дивани, възглавници и многослойни килими. Тъй като бледо розовото също е универсален цвят, можете да изберете всеки цвят, който да съчетаете с него. Въпреки че, ако искате елегантно и изискано усещане, ще е добре да го съчетаете с кремаво или бяло с изпъкналост на графично черно.

ИЗГОРЕН ПОРТОКАЛ И ЗЛАТО

Един от начините да стоплите атмосферата в дома си е да се придържате към рустикални нюанси за цветовите схеми на хола. Комбинацията от прегоряло оранжево и златисто създава невероятно усещане за топлина и комфорт. Уверете се обаче, че не прекалявате. Бял интериор с оранжево и кафяво обзавеждане със сигурност може да създаде уютно, топло и привлекателно пространство.

ТЮРКОАЗ И МРАЧНО СИНЬО-ЗЕЛЕНО

Един от най-добрите начини да изберете цвят за всекидневната е да вземете предвид интересите и хобитата си. Например, ако обичате да прекарвате време на открито, изберете тюркоаз или по-мрачно синьо и зелено. Комбинацията от естествено зелено и тюркоаз също е чудесен начин да създадете успокояващ ефект във вашето жилищно пространство, като същевременно внасяте естествена атмосфера отвън.

С ДЪХ НА ЦИТРУС И ИЗГОРЕН ПОРТОКАЛ

Смесването и съчетаването на подобни нюанси може да бъде малко трудно, особено ако изберете оранжев нюанс, цвят, който повечето хора избягват, когато става въпрос за интериорен дизайн. Ако обаче го направите добре, цитрусите и изгореният портокал могат да се превърнат в перфектна цветова комбинация за хола. Всъщност тези нюанси могат да доведат до оживен микс, давайки нов живот на вашето иначе скучно жилищно пространство.

СИВО, ЗЛАТНО И ПАУНОВО СИНЬО

Един от начините да освежите обикновената бяла всекидневна е да изберете златисти нюанси. Помислете за комбинация от топло сиво, златни тонове и наситено пауново синьо. Това е чудесен начин да превърнете скучното и основно пространство в нещо смело и красиво. Тези цветове създават богата комбинация от стил върху стените на хола, който със сигурност ще бъде уникални за вас. Друг начин да съчетаете добре тази цветова комбинация е да създадете функционална стена с нюанси на сиво, златно и синьо или да инсталирате тапет, който включва тези нюанси.

МЕНТОВО ЗЕЛЕНО И РОЗОВО

Ментовото зелено и розовото създават хладно, но не студено, спокойно и привлекателно пространство в хола. Тези пастелни нюанси са свежи и излъчват уютно усещане. Има няколко начина да включите тази цветова гама в хола на вашия дом. Започнете с пастелна палитра от ментово зелено на стената си и допълнете пространството с приглушени розови аксесоари като килими, завеси и възглавници.

ТЪМНОСИНЬО, ЧЕРНО И БЕЖОВО

Тъмносиньото и черното създават друга красива цветова схема за всекидневна, защото и двата нюанса са в по-тъмната част на цветовия спектър. Тези идеи за цвят на хола могат да работят добре заедно в създаването на привлекателно модерно жилищно пространство. Ключът е да включите по-светли нюанси на бежово и бяло в някои детайли, които могат да помогнат за изсветляване на тъмната палитра.

МОРСКО СИНЬО, ТЮРКОАЗ И РОЗОВО

Красивите нюанси на розово и тюркоазено са сред популярните цветове за всекидневна за женствен интериор. Но тази палитра може да пасне добре с всеки стил на дизайн. Всъщност тези цветове могат да помогнат за създаването на просторно, светло и щастливо пространство. Можете също така да вмъкнете по-мъжки детайли към тази цветова гама, като кожен диван и мебели от неръждаема стомана.

СВЕТЛО ЗЕЛЕНО

Светло зеленото е чудесен нюанс за поддържане на успокояващ ефект и добре балансирана атмосфера във вашия дом. Това също е чудесен избор на цвят за внасяне на усещане за природа във вашето пространство. Комбинирайте този цвят с други пастелни нюанси, като бебешко синьо и бледо розово.

НЕБЕСНО СИНЬО И ТРЕВИСТНО ЗЕЛЕНО

Когато става дума за подходящи цветове на стените на всекидневната, нежното небесно синьо в съчетание с тревисто зеленото е чудесен вариант. Комбинирането на двата цвята е един от начините да създадете уютна атмосфера във вашата всекидневна. Същата цветова комбинация можете да следвате и при аксесоарите и обзавеждането на хола. Например, можете да поставите зелена тапицирана табуретка до синя пейка или диван.

МАНДАРИНА И ПАУНОВО СИНЬО

Синьото и оранжевото може неочаквано да се окажат добра цветова комбинация. Тези енергични нюанси могат да ви помогнат да създадете оживена атмосфера във вашата всекидневна. Съчетайте декоративни акценти в нюанси на мандарина и пауново синьо, за да оживите скучното пространство. За по-нежна визия изберете ментово съчетание, което да комбинирате с мандарина вместо пауново синьо.

© 2023 Илиана Дечкова

Вашият коментар