8-ми март – международен ден на жената

Споделете тази публикация на:

8-ми март – международен ден на жената – история 

Осми март е международен ден на жените по цял свят. Това е ден за международно признание на правата на жените и техните постижения  – икономическите, политическите и обществените.

Осми март не е просто поредния празник на женския пол. Денят е посветен на жената – онази, която е навсякъде във всеки един момент. Жената – дъщеря, майка, съпруга, сестра, баба… Жената, която дава живот, възпитава новото поколение,  работи и гради кариера и е пълноправен партньор във всяко едно отношение.

Нека 8-ми март не бъде единственият ден , в който се сещаме за своите майки и съпруги. Нека това е ден, в който за пореден път изразяваме своята почит и обич към онази, която съчетава в себе си едновременно нежност и сила, която е способна да понесе цялата болка на света и да обича безусловно. Онази, която не само дава и отглежда новия живот, но в същото време е откривател, обществен деец, учен… наравно с мъжа.

Нека на този ден ние, жените, да благодарим на онези мъже, които всеки ден през цялата година почитат и уважават своите жени – с усмивка и прегръдка на път за работа, с целувка на вечеря, със случайно откъснато цвете от градината, с прахосмукачка в ръка или с престилка пред печката.

Мили дами, бъдете почитани, обичани и желани! Бъдете силни, бъдете воини, покорявайте света, но никога не губете женското в себе си!

… и моят личен подарък

Благодаря ти, Дъще за посланието, портрета и красивия букет!

Благодаря ти, Сине за нежното цвете!

        

 

© 2023 Илиана Дечкова

Вашият коментар