плакат на "Калас и Онасис"

КАЛАС и ОНАСИС – световна премиера

Споделете тази публикация на:

Вчера вечерта жителите и гостите на Варна имаха честта и привилегията да присъстват на невиждана световна премиера в прекрасната обстановка на Летен театър Варна (България).

„Калас и Онасис“ – УДИВИТЕЛНО шоу, което съчетава съвременната музика с останалите изкуства с абсолютно качество, като се започне от главните герои, мине през музикантите и се стигне до работниците.
Чест и почитания на екипа от артисти и техници, който подари  изкуство и красота, съчетани с добър вкус и отлична стойност; екипът, който създаде радост на очите и душата на всички ни: за тези, които бяха там, за тези, които ги нямаше, и за тези, които ще бъдат.

Сюжет

Калас и Онасис – две лица от световна слава, Дивата и Милионерът, чиято изпепеляваща любов с фатален край вдъхновява и разкрива частица от живота  и съдбата на двамата герои: тъга, страст, власт, жертви, възходи и падения. Но любовта е по-важна от всеки успех, казва Мария Калас и остава вярна на своето верую до последния си дъх.

Автор на спектакъла е Христос Папагеоргиу

Режисьор Петко Бонев

Диригент – постанивчик – Страцимир Павлов

Сценография и костюми – Ася Стоименова

Хореограф – Анна Пампулова

3D mapping – Лора Руневска – elektrick. Me

Художествено осветление – Даниел Йовков

В главните роли:

Цветелина Василева – Мария Калас

Мариос Андреу – Аристо Онасис

Солисти, Хор, Оркестър и Балет на Държавна Опера Варна

Поради огромния интерес към операта-мюзикъл с пищна хореография и музика, представлението ще се играе пред публика още веднъж тази година на 12 август.

 

Вашият коментар